A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сереховичівська громада
Волинська область, Ковельський район

Відкриття дитячого садочка в селі Сереховичі

Дата: 09.01.2018 13:54
Кількість переглядів: 1018

На Волині в селі Сереховичі за сприяння народного депутата України Степана Івахівавідкрили новий дитячий садок.

У минулому році на реконструкцію гуртожитку сільської школи під дитячий садок держава виділила понад 4,3 мільйона гривень. Співфінансували новобудову з районного та сільського бюджетів. Необхідну документацію та тендерні процедури вела обласна державна адміністрація. 

"Лише в Сереховичах на черзі у дитсадок перебуває 70 дітей. Ще 10 дошкільнят проживають в сусідньому селі Грабове. Тому будівництво дитсадка було на порядку денному нашої громади вже не один рік. У Сереховичах є гарна школа. А новий дитсадок дасть можливість нашим дітям здобувати якісну початкову освіту. З'являться нові робочі місця. В тому, що все вдалося, є заслуга багатьох людей. Найперше — це палке бажання наших жителів мати в селі ДНЗ. Особливо хочу подякувати Степану Петровичу Івахіву та його команді, які контролювали всі етапи будівництва дитсадка, - розповідає Сереховичівський сільський голова Ростислав Шиманський.

"І, звичайно, підряднику — підприємству "Зевс-Гарант" з міста Рожище, яке в дуже стислі терміни виконало всі заплановані роботи...", - додав він.

Слова вдячності звучали і на відкритті ДНЗ. Громаду села привітав голова облдержадміністрації Володимир Гунчик: "Відкриття садочка — подія, на яку ви дуже довго чекали. І це сталося завдяки поєднанню зусиль державної влади, доброї волі народного депутата та старань місцевої громади".

Радість свята зі своїми виборцями розділив і народний депутат України Степан Івахів. 

"Цей об'єкт — позитивний і правильний приклад того, як спільними зусиллями треба робити гарні справи. Дай Бог, щоб ми і далі будували, а не руйнували. В цьому році мені, як народному депутату, вдалося залучити на округ 25 мільйонів гривень саме на такі об'єкти. Бо поки будуються садочки та школи — село живе!" - сказав він.

Гарним подарунком для малят стали іграшки та фрукти від благодійного фонду Степана Івахіва "Патріоти Волині". Завдяки благодійникам у спальні дитсадка з'явилося і додаткове, трьохмісне ліжечко. Охочі оглянули приміщення новобудови, де екскурсоводом була завідувач ДНЗ "Промінчик" Мирослава Мілінчук: "Бачите, скільки тут наших майбутніх вихованців! Всі ми дуже дякуємо за такий гарний садочок. Хоч і погода сьогодні похмура, але на душі — безмежна радість..."

На території дитсадка звели автономну котельню на твердому паливі, господарські приміщення та ігрові майданчики. Батьки задоволені умовами для навчання та відпочинку дітей.

"З нетерпінням чекали на цей день. Ми записали в молодшу групу свого синочка, якому 3,5 роки. Дуже дякуємо всім, хто допоміг втілити нашу мрію. Це перша сходинка до здобуття освіти. Ми думаємо, що віддаємо дитину в надійні руки", - діляться враженнями Юлія та Мирослав Гочачко. 

Окрім місцевих, дитсадок у Сереховичах відвідуватимуть і діти з навколишніх сіл.

"Ми з сусіднього села Грабове. Але вже оформили нашу дитину в цей садок. Поки що будемо добиратися до Сереховичів самотужки. А згодом, думаємо, питання доїзду вирішиться. Ми дуже задоволені тим, що побачили...", - розповідають Ігор та Оксана Грушко.

На початках дитсадок у Сереховичах відвідуватимуть 30 дітей молодшої та старшої груп.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь