A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сереховичівська громада
Волинська область, Ковельський район

Як відбувався ІІ міжрайонний етнофестиваль "Гуртом ниву зажнемо"

Дата: 13.07.2018 10:10
Кількість переглядів: 704

    Фото без опису  Другий рік поспіль на межі Старовижівського та Ковельського районів проходить ІІ міжрайонний етнофестиваль "Гуртом ниву зажнемо", метою якого є відродження народних звичаїв, популяризація народних етнотрадицій та вшанування хліборобської праці. 

     Ведучі заходу Інна Вознюк та Петро Журавель привітали присутніх із початком жнив  та запросили на сцену почесних гостей свята  - голову Ковельської районної ради Андрія Броїла,  сільського голову Сереховичівської ОТГ Ростислава Шиманського,   директора СТзОВ «Ратнівський аграрій», депутата Волинської обласної ради Валентина Чернецького, директора СТзОВ «Облапське» Леоніда Самчука. Також серед почесних гостей були присутні   депутат Волинської обласної ради Галина Йовик,  директор Ковельського промислово-економічного коледжу ЛНТУ Тетяна Селівончик, гості  з Польщі. У свої вітальних словах виступаючі висловлювали глибоку пошану мозолястим рукам, що вирощують хліб, бажали всім міцного здоров’я, миру, достатку, надії на щедрий врожай та вчасне його зібрання.

    Продовжило свято обрядове дійство зажинання першого снопа, яке благословили молебнем настоятель храму Святої Параскеви с.Грабове о. Микола, настоятель Покровського храму с.Заріччя о.Йосиф та настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці с.Доротище о.Ігор.  Заквітчані польовими квітами снопи були вручені почесним гостям свята.

   Далі святкування продовжилось концертною програмою за участі аматорів сцени Сереховичівського, Доротищенського та Тойкутського будинків культури, Грабівського клубу, гостей з Ковеля. Виступи самодіяльних артистів вирізнялись колоритністю, оригінальністю, професійною підготовкою, актуальністю теми свята. Додавали запалу троїсті музики, запальні акорди яких кликали до танців.

   Бажаючі кинути виклик долі мали можливість прийняти участь в розіграші лотереї, яка розповсюджувалась просто на місці дійства, та отримати призи.

   Козацькі забави покликали до випробувань не тільки представників сильної статі, але й слабкої. Приємно, що до участі в них   долучились представники практично всіх присутніх сіл.

   Колоритності заходу додавали влаштовані курені.  У кожному з них можна було ознайомитися з витворами мистецтва того чи іншого села, послухати цікаві та дотепні історії, пригоститися різноманітними смаколиками. А кухар Роман з Ковельського підрозділу служби надзвичайних ситуацій щедро пригощав всіх власноруч приготовленим у польовій кухні козацьким кулешем.

     Пізніше колективи художньої самодіяльності були нагороджені подяками, а курені -  грамотами та цінними подарунками, спонсором для яких стали СТзОВ «Ратнівський аграрій» та СТзОВ «Облапське».

       На святкуванні були облаштовані торгівельні зони, в яких бажаючі могли придбати продукцію бджільництва, гончарних виробів, ляльки – мотанки та інше. Для діток діяв розважальний майданчик. Завершився фестиваль танцями та незабутніми враженнями  у всіх присутніх. 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь